FUE Yöntemiyle Saç Ekimi

Başarıyla uyguladığımız FUE Yöntemi...

Günümüzün en yaygın sorunlardan biri olan saç dökülmeleri, genetik ve/veya çevresel etkenler sebebiyle ortaya çıkar. Saç dökülmesi yani kelleşme sorunu özgüven eksikliğini tetikleyerek birçok bireyin sosyal yaşantısını kötü etkiler. Dökülen saçların doğal bir görünüm ile eski hacmine kavuşmasını sağlamak için saç ekimi işlemleri çok yaygın olarak uygulanmaktadır.

Saç ekimi, her geçen gün artan bilimsel çalışmalar sayesinde kalitesi artan, popüler, kalıcı ve doğal bir uygulama olarak karşımıza çıkar. Saç ektirmek için birbirinden farklı saç ekimi yöntemleri uygulanır. Bu yöntemler arasında en yaygın olanı da FUE saç ekimi yöntemidir.

Peki saç ektirmek isteyen kişilerin sıklıkla tercih ettiği FUE saç ekim yöntemi nedir?

Gelin beraber inceleyelim.

FUE Yöntemi ile Saç Ekimi Nedir?

FUE (Foliküler Ünite Ekstraksiyonu) saç ekim tekniği, ileri evre saç dökülmesi sorunu ile karşı karşıya kalan kişilerin sıklıkla tercih ettiği, aynı zamanda dünyada da en yaygın kullanılan ve başarı oranı yüksek saç ekim tekniğidir.

FUE saç ekim yönteminde, donör bölgesi olarak adlandırılan ense bölgesinden alınan saç köklerinin, dökülmenin olduğu yani işlem yapılacak bölgede açılan kanallara yerleştirilmesi işlemidir. FUE yönteminde saç derisine cerrahi bir işlem uygulanmaz, böylelikle yara ve kesik izi olmadan iyileşme süreci daha avantajlı konuma gelir. Bu sebeple de kişiler tarafından sıklıkla tercih edilir.

FUE Saç Ekimi Yönteminin Aşamaları

FUE saç ekim işlemine, doktor kontrolünde ki detaylı muayenenin ardından, hastanın sağlık açısından uygunluğuna karar verildikten sonra başlanır.

Lokal anestezi altında yapılan FUE saç ekim yönteminde öncelikle, saçların nakledileceği bölge işleme hazırlanır. Daha sonra dönor bölgesi deiğimiz ense bölgesinden saç kökleri tek tek toplanır.

Saç Köklerinin Toplanması

FUE saç ekim tekniğinde saç köklerinin toplanma aşaması lokal anestezi altında gerçekleşir ve herhangi bir cerrahi işlem olmadan donör kısmından 0,6-1 mm’lik mikro-motor cihazlar kullanılarak saç kökleri tek tek toplanır. Bu işlem minimum 2-3 saat sürer. FUE işlemi, tek bir uzun seansta olabileceği gibi birden fazla seansta da gerçekleştirilebilir. Toplama işlemi sırasında çok hassas çalışılır ve köklerin zarar görmesi engellenir.

Kanal Açma işlemi

Donör bölgesinden toplanan köklerin saç nakli yapılacak bölgeye ekilebilmesi için öncesinde kanal açma işlemi gerçekleşir. Bu işlem de en az saç köklerinin toplanması işleminde olduğu kadar hassas ve incelikle yapılır. Hastanın saç köküne ve derinlilğine bağlı olarak kanal açma işlemi gerçekleşir. Doğru büyüklükte açılan kanallar hem greftlerin (saç köklerinin) yerinden çıkmasını önler hem de yaranın daha hızlı iyileşmesini sağlar. Bu işlemin süresi 2,5-4 saat arasında değişlik gösterir.

Saç Ekimi

Son ve en önemli aşamalardan biri saç köklerinin açılan kanallara tek tek yerleştirilmesidir. Öncelikle ekim yapılacak bölge lokal anestezi ile uyuşturulur böylelikle hasta herhangi bir acı ya da ağrı hissetmez. Saç ekimi sırasında önemli bir diğer husus da saçın çıkış yönü dikkate alınarak kişinin saç çizgisinin doğru tepit edilmesidir. Belirlenen saç çizgisine kökler sırayla yerleştirilir, doğal ve başarılı bir işlem gerçekleşmiş olur.

Planlama Fazı

Lokal Anestezi

Saç Hasadı

Transplant

Sonuç

FUE Saç Ekimi Sonrası Süreç

FUE Saç Ekimi işleminden sonraki ilk gün kontrol, 2. Gün pansuman ve 3. Gün ise yıkama işlemine geçilir. Ekim yapıldıktan 1 ay sonra şok dökülme dediğimiz olay gerçekleşir ve saçlar yeniden çıkmak üzere dökülür. Bu endişe edilmemesi gereken doğal bir süreçtir. 2 ya da 3. Aya geldiğimizde dökülen saçlar çıkmaya ve uzamaya başlar. Hastadan alınan saç kökü kullanılarak gerçekleştiği için artık 6-12 ay sonunda normal saç rengine ve doğal görünümüne kavuşur.

Sağlıklı bir sonuç için toplam 1 yıllık süre tanınması gerekir ve bu süreçte de saç bakımına özen gösterilmelidir.

FUE Saç Ekimi Avantajları

FUE saç ekim işlemi günümüzde artık birçok hekim tarafından yapılmaktadır. Güvenilir bir merkezde profesyonel bir ekiple yapıldığı takdirde saç ekimleri oldukça iyi sonuçlar vermektedir.  Sağlıklı ve kalıcı bir saç herkesin hayalidir, bunun için tecrübeli ve uzman bir ekiple çalışılmalıdır.

Operasyonlardan Görüntüler

Bugün cesur bir başlangıç yapın!

Sizin için en uygun tedavi yöntemini öğrenin, danışmanlarımızdan bilgi alın.