Karın Germe (Abdominoplasti) Ameliyatı

Karın Germe (Abdominoplasti) Nedir?

Karın germe ameliyatı diğer bir ismiyle abdominoplasti, karın kaslarını onarıp, o bölgedeki sarkmaları ortadan kaldırmak ve gergin bir görüntü oluşturmak amacıyla uygulanan cerrahi bir yöntemdir.

Karın bölgesindeki kas yapısı, hamilelik, hızlı kilo alıp verme, yağ aldırma operasyonları ve genetik nedenlerin de etkisiyle zamanla deformasyona uğrayabilir. Karın germe operasyonu, karın kaslarını iyileştirerek sarkan ve çatlayan deriyi düzeltici etki sağlar.

Abdominoplasti fazla kilolarından kurtulmak isteyen kişilerin başvurabileceği bir tedavi yöntemi değildir. Hatta karın germe ameliyatı yapılmadan önce kişinin verebildiği kadar kilo vermesi gerekir. Ayrıca karın germe ameliyatı estetik bir görüntü dışında fonksiyonel amaçlar için de yapılmaktadır. Hastanın detaylı muayenesinden sonra karnının durumuna göre tam karın germe ya da mini karın germe işlemlerinden biri yapılır.

Karın Germe Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Karın germe ameliyatı yaptırmak isteyen hastalar, hekimler tarafından detaylı muayeneye alınır ve ihtiyaçları doğrultusunda ‘tam karın germe’ ya da ‘mini karın germe’ ameliyatı planlanır.

Karın germe ameliyatları genel anestezi altında gerçekleşir. Karnın alt bölümüne kesi atılır, kesi şekli ve uzunluğu deri miktarına göre değişkenlik gösterir. Kesilen deri kaldırılır ve altta yatan zayıflamış karın kasları gerdirilir/onarılır. Son adım olarak kesiler dikiş, cilt yapıştırıcıları, klipsler ve bantlar yardımıyla kapatılır.

Mini Karın Germe:

Karın Germe Ameliyatı çeşitlerinden biri olan mini karın germe ameliyatı; karnın sınırlı bir bölgesinin onarılmasını sağlar. Her iki germe ameliyatında da adımlar aynıdır. Mini karın germede göbek deliğinin altında kalan alt karın bölgesi hedef alınır. Ameliyat yaklaşık 1-2 saat sürer ve iyileşme süreci daha hızlıdır.

Tam Karın Germe:

Tam karın germe, karnın tamamını kapsayan bir operasyondur. Mini karın germe işlemine göre oldukça kapsamlı ve karmaşıktır. Hem alt hem de üst karın hedef alınarak çalışılır, ayrıca tam karın germe operasyonunda kaslar sıkılaştırılırken, fazla yağ dokusunu çıkarma ve bölge şekillendirmesi de yapılır. Bu işlem ortalama 2-4 saati bulur.

Karın Germe Ameliyatı Ne Kadar Sürer?

Hastanın tedavi planına göre ameliyat süresi değişkenlik göstermektedir. Tam karın germe işlemleri yaklaşık 2-4 saat arasında, mini karın germe işlemleri ise 1-2 saat içinde sonuçlandırılır. Eğer daha kapsamlı bir ameliyat gerekir ve germe işleminden önce liposuction uygulanacaksa bu süre daha da artar.

Karın Germe İşlemine Uygun Adaylar

Karın germe ameliyatı, diyet ve egzersize cevap vermeyen kiloları olup da o bölgede çatlak ve sarkma yaşayan kişilere önerilir. Ameliyatı gerçekleştirebilmek için hastanın 18 yaş üstü olması ve vücut kütle indeksinin 30’un altında olması gerekir. Karın germe ameliyatı vücut biçimlendirme işlemidir ve tüp mide, gastrik bypass işlemlerinden sonra da yapılabilir. Doğum sonrası kadınlar tarafından sıklıkla tercih edilsede vücut deformasyonu yaşayan kadın erkek herkese uygulanır. Ek olarak abdominoplasti ameliyatının başarıyla gerçekleşebilmesi için hastanın kronik rahatsızlığı olmayıp anesteziyi de kaldırabilir durumda olması önemlidir.

Karın Germe Ameliyatı Öncesi Hazırlık

Karın germe ameliyatı öncesi yapılan ilk muayenede hastanın sağlık durumu, karın bölgesindeki sarkma, yağ miktarı ve deri yapısı incelenir. Geçmişte geçirdiğiniz hastalıklar, ameliyatlar ya da hali hazırda tedavisi süren hastalıklarınız varsa bunu muayene sırasında doktora bildirmeniz önemlidir. Hastanın istekleri ve beklentisi tartışılıp uygun bir tedavi planı çıkartılır. Ameliyat döneminde hastanın güneşten kaçınması, sıkı rejim yapmaması, sigara ve alkol kullanıyorsa ara vermesi gerekir.

Karın Germe Ameliyatı Sonrası İyileşme Süreci

Karın germe ameliyatı sonrası hasta 1-2 gün hastanede yatırılır. Takip eden günlerde ağrı ve şişlikler olabilir bu durum normaldir ve ilaçlar yardımıyla zamanla geçer. Şişliği azaltmak ve vücut şeklini korumak için korse kullanımı şarttır. Karın kaslarının gerilmemesi için ayağa kalkarken önce eğik pozisyonda başlanır ve zamanla dik yürüyüşe geçilir.Taburcu edildikten sonra bir hafta kadar yatarak istirahat önerilir, 2-3 hafta içerisinde hasta günlük yaşantısına dönebilir. 6. haftadan sonra karın egzersizlerinden ve ağırlıktan kaçınmak şartıyla günlük egzersizlerin planı yapılabilir.
12-14 hafta sonunda iyileşme gerçekleşir ve gözle görünür sonuçlar elde edilmeye başlanır.

Karın germe operasyonu sonrası sağlıklı beslenme ve egzersiz rutini oldukça önemlidir. Uzun vadede başarılı yakalayabilmek için hastanın hayat tarzında değişikliğe gitmesi gerekir.

Operasyonlardan Görüntüler

Bugün cesur bir başlangıç yapın!

Sizin için en uygun tedavi yöntemini öğrenin, danışmanlarımızdan bilgi alın.