Kol Germe Estetiği

Kol Derisi Neden Sarkar?

Kol derisinin sarkması, yaşlanma, genetik faktörler, hızlı kilo alıp verme, deride ki elastikiyeti kaybı, kolda yağ dokunun azalması gibi sebeplere bağlıdır. Kişinin psikolojisini ve özgüvenini olumsuz etkileyen bu görüntü özellikle yaz aylarında daha da dikkat çekici bir hal alır.

Kol Germe Ameliyatı Nedir?

Hızla gelişen estetik cerrahisi, kişilerin gündelik yaşamlarını psikolojik açıdan olumsuz etkileyen birçok fiziksel soruna çare olmaya devam ediyor. Bu sorunlardan biri kol bölgesinde meydana gelen deri sarkmaları. Yaşa, beslenmeye, kalıtımsal faktörlere, yer çekimi gibi nedenlere bağlı, kollarda oluşan bu deformasyonlar kol germe ameliyatları sayesinde düzeltilebilir ve kişi sağlıklı bir görünüme kavuşur.

Kol Germe Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Kol Germe Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Çeşitli iç ve dış faktörlerin etkisiyle sarkan kol derisini, krem, korse, sıkılaştırma egzersizleri ile çözmeye çalışmak ancak geçici sonuçlar vermektedir. Kalıcı çözümler için, başarı oranı oldukça yüksek kol germe ameliyatları uygulanır. Kol germe ameliyatından önce hastanın derisinin sarkma miktarına, yağ oranına ve geçmiş deneyimlerine bakılarak bir tedavi planı çıkarılır. Derideki sarkma miktarı ve deri altı yağ dokusuna bağlı olarak operasyonun tekniğine karar verilir. Koltuk altında dirseğe doğru bir kesi atılarak kol germe işlemi gerçekleşir. Deri kalınlığının fazla olduğu durumlarda ise bu işlem liposuction ile birlikte uygulanır. İşlem sonunda deri sıkılaştırıcı dikişler yapılır. Operasyonlar genel ya da lokal anestezi altında ortalama 1-3 saat kadar sürer.

Kol Germe Ameliyatı Sonrası İyileşme Süreci Nasıldır?

Kol Germe Ameliyatı Sonrası İyileşme Süreci Nasıldır?

Kol germe ameliyatı endişe edilecek komplike bir ameliyat değildir. Lokal anestezi altında yapılan ameliyatlarda aynı gün hastaneden çıkış gerçekleşirken, genel anestezi de bir gün hastanede istirahat etmek gerekir. Ameliyat sonrası ağrı hissedilebilir bu doğaldır ve doktorun verdiği ağrı kesicilerle hafifletilir.

Kol germe ameliyatı sonrası uzun bir süre kol korsesi takılır. Yaklaşık bir hafta ila on gün içerisinde ağır kaldırmamak ve kolu zorlamamak şartıyla gündelik işlere dönülebilir. Altıncı haftanın sonlarına doğru daha rahat hareket edebilir ve egzersiz yapabilirsiniz.

İyileşme sürecini sağlıklı ve kısa sürede atlatmak için doktor talimatlarına uymak, özellikle de korse kullanımına, ağır kaldırmamaya dikkat etmek gerekir. Zor bir ameliyat olmadığı için iyileşme sürecinde de dikkatli olursanız kısa sürede sağlıklı bir görünüme kavuşabilirsiniz.

Kol Germe Ameliyatı Sonuçları

Kol germe ameliyatı sonrası hemen incelme olsa da, ödem ve morluklar sebebiyle hasta yeni görünümünü tam olarak anlayamaz. Düzenli korse kullanımından sonra şişlikler zamanla iner ve 4. hafta itibariyle büyük bir oranda değişim gözlemlenir.

Kol Germe Ameliyatından Sonra İz Kalır Mı?

Kol germe ameliyatında, koltuk altı bölgesine kesi atıldığı için ilk bakışta bu izler gözükmez ve genelde 6. aydan sonra silikleşmeye başlar. Bazı durumlarda daha belirgin izler kalabilir ve eğer kişi rahatsız olursa lazer işlemleriyle bu izlerden kurtulabilir.

Kol Germe Ameliyatı Sonucu Kalıcı Mıdır?

Germe ameliyatı sonrası zamanla ufak gevşemeler olabilir fakat fazla deri alındığı için kol eski haline dönmez. Ameliyatın kalıcığı işlem ve ameliyat sonrası sürece bağlıdır. Şiddetli kilo alıp verme yaşanmadığı, spor ve bakım rutinleri uygulandığı takdirde ameliyatın kalıcılığı yüksektir.

Operasyonlardan Görüntüler

Bugün cesur bir başlangıç yapın!

Sizin için en uygun tedavi yöntemini öğrenin, danışmanlarımızdan bilgi alın.